728×90 – glava
728×90 – glava

Brezplačno svetovanje: Želite z energijo privarčevati?

V občini Selnica ob Dravi svetujejo o učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih, ki služi kot pomoč vsem lastnikom hiš in stanovanj, ki vlagajo sredstva v zmanjšanje rabe energije. 

Z izboljšanjem toplotne zaščite zgradb, uporabo sodobnih sistemov in večjo uporabo obnovljivih virov energije prispevamo k varovanju okolja, zmanjševanju stroškov za energijo in izboljšanju bivalnih razmer.

Brezplačno svetovanje 

Občanom občine Selnica ob Dravi so tako na info točki v pritličju občinske stavbe vsak tretji torek v mesecu, med 17. in 18. uro, na voljo usposobljeni energetski svetovalci, ki občanom pomagajo poiskati primerne rešitve.

Te so vezane na možnost pridobitve nepovratnih sredstev in kreditov za ukrepe učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, toplotno zaščito zgradbe, izbiro ustreznih oken, vrat in zasteklitve, svetujejo tudi pri izbiri ogrevalnega sistema in ogrevalnih naprav, primernega sistema za prezračevanje in hlajenje, tudi pri uporabi obnovljivih virov energije pri ogrevanju stavbe in pripravi sanitarne vode, dajo kakšen nasvet za zmanjšanje porabe goriva, zmanjšanje porabe električne energije z uporabo varčnih gospodinjskih aparatov, na voljo pa so tudi za vsa ostala vprašanja, ki se nanašajo na rabo energije oziroma energentov.

Energetsko svetovanje je za občane brezplačno, poteka pa v obliki individualnih razgovorov, na katere se je treba predhodno naročiti preko telefona 02 673 02 02 ali elektronske pošte info@selnica.si.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja