728×90 – glava
728×90 – glava

Elektro Maribor humanitarnim organizacijam ponovno namenil sredstva

Elektro Maribor nadaljuje s tradicionalno pomočjo humanitarnim organizacijam. Sredstva so tokrat namenil trem tovrstnim organizacijam, ki delujejo na področju Maribora in okolice.

Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, je tako v preteklem tednu predal tri donacije v vrednosti po 1.500 evrov, in sicer Alojzu Kovačiču, sekretarju mariborskega območnega združenja Rdečega križa Slovenije, Darku Bračunu, generalnemu tajniku Nadškofijske Karitas Maribor in Božidarju Raušlu, sekretarju Zveze prijateljev mladine Maribor.

Sovič: Elektro Maribor s tem izkazuje svojo družbeno odgovornost

Sovič je ob tem še povedal: “Elektro Maribor izkazuje svojo družbeno odgovornost tudi z redno podporo programom humanitarnih organizacij, katerih delo je še posebej pomembno v sedanjih razmerah. Tokrat podpiramo projekte Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Maribor, Nadškofijske Karitas Maribor in Zveze prijateljev mladine Maribor. Prejeta sredstva bodo namenili za pokritje najnujnejših izdatkov tistih, ki tako pomoč potrebujejo, za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin in za spodbujanje ustvarjalnosti otrok.”

Žal vedno več družin, ki živijo pod pragom revščine

Mariborsko območno združenje RK Slovenije bo letos organiziralo 60. sezono letovanja v Mladinsko počitniškem domu Frankopan Punat na otoku Krku, kjer je do zdaj letovalo že 114.990 otrok. Pogoji življenja so v Mariboru in njegovi okolici takšni, da je žal vedno več družin, ki živijo pod pragom revščine in si sami ne morejo več zagotavljati niti osnovnih življenjskih potreb, zato tudi svojim otrokom ne morejo plačati dela stroška za letovanje na morju. Alojz Kovačič, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Maribor, je ob tem povedal: “S pridobljenimi sredstvi bomo napotili kar nekaj otrok iz socialno ogroženih družin na morje z željo, da bodo vsaj za nekaj dni imeli občutek, da so enakovredni vsem drugim.”

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja