728×90 – glava
728×90 – glava

V Dravi našli tudi nakupovalne vozičke in mopede

Ob svetovnem dnevu voda, v soboto, so pri Vodnem stolpu na Lentu, v okviru 23. mednarodne ekološke akcije “Ni nam vseeno”, očistili obrežje in dno Drave. 

Akcijo je ob svetovnem dnevu voda organiziralo potapljaško društvo Maribor in je hkrati potekala tudi v Dravogradu, Rušah, na Ptuju in v Varaždinu. V vodo, ki ima sedem stopinj, je skočilo skupno 60 potapljačev, od tega jih je v Mariboru sodelovalo okoli 30.

Predsednik Potapljaškega društva Maribor Vojo Erakovič je povedal, da potapljači v vodi največkrat najdejo mize, stole, ograje, kolesa, prometno signalizacijo, klopi, nakupovalne vozičke ter mopede.

Predvideni še dve akciji

Osnovni namen akcije je ozaveščati ljudi o pomenu ekosistema reke, spoštovanja reke, spodbujanju preživljanja prostega časa na in ob reki. Letos pa imajo namen organizirati še dve akciji. Junija bodo tako pripravili akcijo »Drava moja plaža«, kjer bodo aktivno predstavili možnosti rekreacije na reki, v decembru pa projekt »Dobri možje iz Drave obdarijo otroke«, ko bodo potapljači simbolno obdarili prisotne otroke, direktno iz Drave.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja