728×90 – glava
728×90 – glava

Kaj o izjemnih dosežkih slovenskih športnikov menijo naši poslušalci?

      SPORT (23-MAR)

Pretekli konec tedna so se na zaključnih tekmah pomerili naši smučarji, skakalci in biatlonec.

Za Petrom Prevcem je daleč najboljša sezona. Z zmago in drugim mestom na zaključku sezone svetovnega pokala v Planici je še drugo leto zapored osvojil mali kristalni globus v poletih. Od največje lovorike, velikega kristalnega globusa, je bil oddaljen le eno točko.

Slovenska moška reprezentanca v smučarskih skokih je letošnjo sezono svetovnega pokala končala na četrtem mestu, mesto slabše kot v lanski sezoni, vendar z rekordnim naborom točk – na 37-ih tekmah so namreč vknjižili kar 4994 točk.

Tina Maze je v živčnem boju stotink, ki je zaznamoval zadnjo tekmo sezone, ostala brez velikega kristalnega globusa, Anna Fenninger ji ga je speljala za 46 stotink. Sicer pa je Mazejeva tudi letos pokazala športne presežke, ki so jo ponesli v sam vrh ženskega alpskega smučanja.

Tudi Jakov Fak je sijajno končal sezono biatlonskega svetovnega pokala in v Hanti-Mansijsku brez zgrešenega strela zmagal na tekmi s skupinskim štartom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Fak osvojil tretje mesto, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini slovenskega biatlona. Kaj pa o omenjenih športnih dosežkih menijo naši poslušalci?

Prisluhnite posnetku!

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja