728×90 – glava
728×90 – glava

“Pred očmi ne smemo imeti naslednjih volitev, temveč naslednje generacije”

Predsednik republike Borut Pahor je v soboto obiskal Občino Šentilj, kjer se je kot slavnostni govornik udeležil proslave ob 20. občinskem prazniku. Ob tem je obiskal tudi Osnvno šolo Sladki Vrh. 

Občina Šentilj je za občinski praznik določila rojstni dan generala Rudolfa Maistra. V slavnostnem nagovoru se je predsednik Pahor zahvalil za vabilo in županu, občankam in občanom čestital ob prazniku. Dejal je, da ga je pogovor z mladimi in iskrenimi ljudmi na Osnovni šoli Sladki Vrh prepričal, da je to generacija, ki premore ustvarjalno moč in dobiva nov zagon.

So bolj samozavestni, iskreno razpravljajo o svojih željah prihodnosti. To je generacija, ki ve, da se mora zanesti nase, na svoje talente, če želi uspeti,” je dejal predsednik Pahor in dodal, da je sedaj prelomni trenutek, da tudi mi, kot narod, sprejmemo pogumne, morda ne vedno najlažje odločitve in odpremo vrata pravičnejši Sloveniji. “

Predsednik republike je prepričan, da za uspeh slehernega od nas potrebujemo mir, varnost in možnost, da lahko pokažemo svoje talente in uspemo premagati razlike. Le tako bomo postali moderna družba 21. stoletja in se priključili zdravemu jedru Evropske unije ter našim otrokom zagotovili mirno, varno in uspešno prihodnost.

Ob tej priložnosti se je predsednik republike zahvalil vsem županjam in županom ter njihovim sodelavcem, da so v času krize prevzeli nase veliko breme in pomagali ljudem. “Skupaj moramo znati poiskati rešitve za uspeh in pred očmi ne smemo imeti naslednjih volitev, temveč naslednje generacije“, z ozirom na osnovnošolske otroke pristavi Pahor. 

Foto: UPRS

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja