728×90 – glava
728×90 – glava

ZORA: Za kvalitetnejši razvoj otrok s posebnimi potrebami

Opozorila za primerno zdravstveno oskrbo in enake možnosti za otroke s posebnimi potrebami so zadnje čase vse glasnejša. 

Na to opozarjajo predvsem društva, ki se zavzemajo za to, da zdravstveni sistem osebam s posebnimi potrebami omogoči možnost za razvoj in napredek.

Ravno v ta namen se odvija projekt ZORA, v katerem sodeluje tudi Mestna občina Maribor, ta pa je namenjen otrokom in mladostnikom z avtizmom kot skupini otrok s posebnimi potrebami in njihovim staršem, ki so zaradi vsakodnevnih obremenitev še posebno ranljivi ter strokovnjakom, ki s to skupino otrok delajo na področju zdravstvenega varstva, izobraževanja in socialnih zadev.

Vizije projekta bodo predstavili strokovnjaki

Aktivnosti in načrte pri omenjenem projektu, za katerega je Zavod Inštitut za avtizem in sorodne motnje, skupaj s partnerji, pridobil nepovratna sredstva v okviru programa Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014, bodo jutri na novinarski konferenci v Mestni hiši Rotovž predstavili različni strokovnjaki iz teh področij, med njimi tudi predsednica Društva za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke Inge Zorec.

Sodelovali še bodo Marta Macedoni-Lukšič, direktorica Inštituta za avtizem in sorodne motnje, Lilijana Zorko, vodja sektorja za zdravstveno in socialno varstvo, MO Maribor in Barbara Toplak Perovič, glavni tajnik Alma Mater Europaea – Evropski center, Maribor. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja