728×90 – glava
728×90 – glava

MO Maribor razočarana nad zapleti pri dodeljevanju državnih finančnih spodbud

Mestna občina Maribor obžaluje zaplete, ki so nastali pri dodeljevanju državnih finančnih spodbud tujemu investitorju TAM Durabus za razvoj proizvodnje okolju prijaznih tehnološko najsodobnejših mestnih avtobusov. Kot še sporočajo, je to le še dodaten pokazatelj odnosa države do mesta in regije. 

Kot sporočajo iz omenjene občine, vodstvo MO Maribor žal nima vpliva na odločitve državnih uradnikov, pa čeprav je bilo vseskozi aktivno ter pomagalo investitorju pri navezovanju stikov s pristojnimi ministrstvi.

Kot še zapišejo v poročilu za javnost, so razočarani tudi zato, ker je zapletanje postopka za dodelitev spodbud investitorju na področju mariborske občine samo še en dodaten pokazatelj odnosa državnih uradnikov in politikov do mesta in regije.

Fištravec vabil Cerarja, a do obiska še ni prišlo

Vodstvo občine je tudi prepričano, da bodo v prihodnje občanke in občani Maribora in ostali prebivalci severovzhodne Slovenije ocenjevali delo vlade in njenih uradnikov po tem, kakšne konkretne odločitve je sprejemala v zvezi z razvojem gospodarstva v regiji. Nenazadnje je mariborski župan Andrej Fištravec že večkrat uradno povabil na obisk tudi predsednika Vlade RS Mira Cerarja, da bi se lahko na najvišji ravni pogovarjali o reševanju zahtevnega gospodarskega položaja v regiji, pa do obiska še po več mesecih ni prišlo.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja