728×90 – glava
728×90 – glava

Poostren nadzor hitrosti tudi na območju Lenarta

Po vsej Sloveniji bodo med 13. in 26. aprilom potekale aktivnosti za zmanjšanje hitrosti na cesti. Prav hitrosti pripisujejo najhujše posledice v prometnih nesrečah. Tej akciji se pridružujejo tudi lenarški policisti. 

Znova se je namreč potrdilo dejstvo, da vozimo tako kot živimo. Vzporedno z naraščanjem življenjskega in delovnega tempa narašča tudi naše vsakodnevno hitenje, ki se pogosto odraža tudi na cesti. 

Maratonski lov za prehitrimi vozniki

V času akcije bodo policisti Policijske postaje Lenart z vsemi razpoložljivimi tehničnimi pripomočki poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah. V ponedeljek, 13. aprila, v popoldanskem in v petek, 17. aprila, v dopoldanskem času bodo izvedli poostren nadzor ugotavljanja prekoračitve hitrosti. V četrtek, 16. aprila, pa se bodo pridružili večini evropskih držav pri maratonskem lovu za prehitrimi vozniki

S preventivnimi in represivnimi aktivnostmi želi policija opozoriti voznike na strpno in varno vožnjo ter jih zavezati k upoštevanju prometnih pravil ter načelu zaščite najbolj izpostavljene kategorije udeležencev cestnega prometa (pešcev, kolesarjev, motoristov, mladih voznikov in otrok).

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja