728×90 – glava
728×90 – glava

Vrhunec vijol’čnih počitnic bo današnji derbi med Mariborom in Olimpijo

V Mariboru so za šolajočo se mladino pripravili Počitnice po vijoličasto, krona teh pa bo zagotovo današnji derbi med Mariborom in Olimpijo.

Vijol’čni Fun park

Da bi popestrili dneve otrokom, ki so med prvomajskimi prazniki ostali doma, so pri NK Maribor organizirali zanimive dejavnosti v spremljevalnem programu pred današnjim derbijem. Laško vijol’čni Fun park v razširjeni obliki je bil v športni dvorani Lukna postavljen v ponedeljkovih večernih urah, v torek pa so na njem uživali predvsem mladi.

V NK Maribor so poskrbeli tudi za brezplačne delavnice in razne spretnostne nagradne igre. Tako je igralni del za otroke vseh starosti zajemal merjenje hitrosti in natančnosti udarca pod računalniškim nadzorom, spretnostni poligoni z žogo, otroški nogometni turnir na napihljivem igrišču, nogomet v “kletki”, Zorbi nogomet, ročni nogomet in nogomet na igralnih konzolah Playstation.

Na ustvarjalnem delu pa so otroci z izdelovali grafite, delali poslikavo obrazov in ustvarjali barvanke s simboli NK Maribor. Zbrani so si na stadionu ogledali tudi včerajšnji dopoldanski trening vijoličastih, se z njimi fotografirali in dobili kak avtogram. 

Večni derbi se začne ob 17. uri

Današnje tekme 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo prinesle nov večni derbi med Mariborom in Olimpijo. Ta se bo začel ob 17. uri. V svojem Ljudskem vrtu bo v vlogi favorita branilec naslova ter vodilna ekipa prvenstva – Maribor, Ljubljančani, trenutno četrti in v lovu na Evropo, pa bodo poskušali pripraviti presenečenje.

Ekipi sta v tej sezoni igrali tri prvenstvene obračune. Jeseni so zeleno-beli v Ljudskem vrtu z všečno predstavo iztržili izid 3:3, od dveh dvobojev v Ljubljani pa se je eden končal z 0:0, drugi pa z 1:0 v korist Maribora.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja