728×90 – glava
728×90 – glava

Dan odprtih vrat likovnega društva Gornja Radgona

Dogodkom v okviru Tedna ljubiteljske kulture se bodo pridružili tudi v Gornji Radgoni, kjer ta petek, 15. maja, pripravljajo tako imenovano ŽIVO ULICO.

Slovenija se s Tednom ljubiteljske kulture letos drugič pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi. 

Štafelajska razstava in slikanje na prostem

Likovno društvo Gornja Radgona bo v ta namen pripravilo Dan odprtih vrat – štafelajsko razstavo in slikanje na prostem. Obiskovalce dogodka bodo vključili v dogajanje na ulici in jim ponudili možnost, da ustvarjajo skupaj z njimi. Na dogodku bodo sodelovala tudi druga kulturna društva, ki bodo dogodek glasbeno popestrila. Živo ulico pripravljajo v petek ob 13.00 uri na ploščadi pred radgonsko knjižnico. 

Vseslovenski teden ljubiteljske kulture zaznamujejo kulturni dogodki, ki jih po vsej Sloveniji in v zamejstvu v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije in prek območnih izpostav JSKD pripravljajo skupaj s številnimi kulturnimi društvi in njihovimi zvezami, kulturnimi zavodi, lokalnimi skupnostmi, šolami, vrtci, knjižnicami in muzeji. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja