728×90 – glava
728×90 – glava

FOTO: Na govedorejski razstavi na sejmu KOS razglasili šampionko

5. Kmetijsko-obrtniški sejem so, na Rekreativno športnem centru Polena pri Lenartu, odprli z govedorejsko razstavo, ki smo jo obiskali tudi mi. 

Na razstavi se je zbralo več kot 30 krav lisaste pasme, ki so se skupaj z rejci sprehodile po razstavnem prostoru. Po predstavitvi in strokovnem ocenjevanju krav po kategorijah (starejše, mlajše in krave dojilje) je sledila podelitev zlatih zvoncev najboljšim kravam. Prav tako so razglasili kravo šampionko, ta je, zraven zvonca, prejela še lento. 

Na sejmu se še naprej obeta pester program, danes se bo tako odvil občni zbor društva za razvoj slovenskega podeželja, napovedani sta še ocenjevanje in izbor vin sejemske ponudbe za plaketo “Šampion sejma KOS 2015”. Zvečer med 19. in 21. uro pa bo potekal festival ljudskih godcev. 

Že jutri pa bomo ekipa Radia Slovenske gorice sodelovali v kuhanju štajerske kisle župe, kjer se bomo potegovali za zlato žlico sejma.  

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate govedorejsko razstavo, kmalu pa sledi tudi fotogalerija svečane otvoritve sejma. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja