728×90 – glava
728×90 – glava

Ti veseli dnevi knjižnice Lenart

V Knjižnici Lenart bo v prihodnjih dneh več dogodkov pod skupnim imenom Ti veseli dnevi knjižnice.

Že danes bodo od 10. do 12. ure organizirali branje v lenarškem parku s Slavkom Preglom. Branju Preglovih basni in pogovoru o Odpravi Zelenega zmaja se bo pridružil sam avtor, ki letos praznuje 70 let, njegova Odprava pa je bila izbrana za projekt Rastem s knjigo. V parku, v primeru dežja pa v knjižnici, bodo tako skupaj zaključili ta projekt, ki je sicer namenjen osnovnošolcem.

K sodelovanju vabijo skupine iz vrtcev, učence osnovnih šol, učitelje in ostale, ki naj izberejo svojo najljubšo basen in jo preberejo v parku. Jutri v popoldanskih urah, od 16-ih dalje, pa bo v Knjižnici Lenart posebna „metuljčkasta“ pravljična ustvarjalnica.

V četrtek, 11. junija, pa knjižnica skupaj s Kulturnim društvom Ernest Golob Peter in Občino Sveta Trojica prireja pohod po kulturni poti. Pohodniki se bodo ob 17. uri zbrali v knjižnici in se nato odpravili proti Sveti Trojici. Na kmetiji Senekovič si bodo ogledali znamenita Cankarjeva vrata, v gostilni Na griču spominsko sobo Maksa Kavčiča, v Zgornjih Verjanah rojstno hišo Oroslava Cafa, prav tako rojstno hišo Alojza Kraigerja, nato pa bodo pohod zaključili v trojiškem kulturnem domu, kjer bo otvoritev razstave na temo Oroslav Caf.

Prihodnji četrtek, 18. junija, pa v knjižnici pripravljajo še predstavitev knjige Sabine Šijanec iz Benedikta Anika in njene skrinjice ali Kako je Anika kupčkala denar. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja