728×90 – glava
728×90 – glava
Asfaltirana Slovenska ulica v Sv. Trojici

Asfaltirana Slovenska ulica v Sv. Trojici

obcina-sveta-trojicaPreteklo soboto, 10. decembra, je v organizaciji občine Sv. Trojica potekala slovesnost ob odprtju na novo asfaltirane Slovenske ulice. S tem se je končalo dveletno delo pri obnovi in razširitvi cestišča od občinskega središča proti Zgornjim Verjanam.

Ob obnovljenem in razširjenem cestišču so bili položeni tudi komunikacijski vodi, ter meteorna in fekalna kanalizacija, ki vodi na čistilno napravo. Ob tem je ob vsej 848 metrov dolgi obnovljeni ulici urejen pločnik in na določenih mestih tudi ulična razsvetljava.

Kot je ob odprtju dejal župan Darko Fras, je to za prebivalce tega dela Sv. Trojice velika pridobitev. Nič manj pa ni pomembna za občino, saj bo služila tudi kot obvoznica. Prenovo so najprej gradbenemu podjetju iz Ptuja, ki je na polovici del šlo v stečaj. Dela je nato nadaljevalo in končalo podjetje Komunala Lenart. Izrazil je zadovoljstvo, da so kljub težavam pripeljali investicijo, katere vrednost je okoli 850.000 evrov do konca. Objekt je blagoslovil župnik pater Bernard Golični, po končani slovesnosti pa so za vse navzoče pripravili pogostitev.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X