728×90 – glava
728×90 – glava
V Vuzenici predstavili projekt vodooskrbe

V Vuzenici predstavili projekt vodooskrbe

vuzenica-krajV Vuzenici so v četrtek, 15. Decembra predstavili projekt vodo oskrbe zgornje dravske doline v okviru projekta Drava. Projekt je vreden približno 33 milijonov evrov in se financira iz kohezijskih skladov, 15 odstotkov bodo morale občine financirati same.

Po zakonodaji evropske unije mora projekt povezati več kot 10 tisoč prebivalcev. Vse občine bodo torej medsebojno povezane z vodovodi in s tem tudi ogromno pridobile. V projekt je vključenih 5 občin – občina Dravograd, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka in Muta.

Vsaka izmed občin bo imela od projekta ogromno koristi. Poskrbljeno bo torej za pitno vodo, predvsem pa za nov vodovod, saj je ta, ki ga občine uporabljajo zdaj, na nekaterih mestih že zelo dotrajan. Koliko mora vsaka občina prispevati je pravično razdeljeno, saj niso vse občine enako velike.

Prav tako, pa finančni vložki občin ne bi smeli vplivati na občane in občanke. Projekt naj bi se začel izvajati v drugi polovici leta 2012 in zaključil konec leta 2015, njegov glavni cilj pa je, kot že rečeno oskrbeti zgornje dravsko dolino s pitno vodo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X