728×90 – glava
728×90 – glava
V Mariboru otvoritvena slovesnost EPK

V Mariboru otvoritvena slovesnost EPK

epk 001Z jutrišnjo slovesnostjo na mariborskem Trgu Leona Štuklja se bo tudi uradno pričela Evropska prestolnica kulture (EPK), ki jo letos ob portugalskem Guimaraesu gosti Maribor s partnerskimi mesti. Projekt je bil v Sloveniji že od vsega začetka tarča (pre)velikih pričakovanj, na koncu pa soočen z realnostjo v obliki finančne in časovne stiske. O tem, kako bo potekalo jutrišnje odprtje EPK-ja Milan Gregorn,  kreativni in izvršni producent prireditve:

 Na trgu jutri pričakujejo okoli 5000 ljudi, med njimi tudi veliko tujih gostov. Za dogodek se je akreditiralo že okoli 100 slovenskih in okoli 50 tujih novinarjev, a prijave še sprejemajo:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/januar-2012/GREGORN-2.mp3 

Po otvoritveni slovesnosti bo na sporedu koncert glasbene skupine Dan D:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/januar-2012/GREGORN-3.mp3 

Kot smo že poročali bodo jutri v času prireditve številne ceste in ulice v bližini Trga Leona Štuklja zaprte, tudi na samem trgu pa bodo v veljavi strožji varnostni ukrepi:

Sicer pa bodo otvoritvene slovesnosti v naslednjih tednih potekale tudi v ostalih partnerskih mestih. Evropsko prestolnico kulture bodo 20. januarja naznanili v Slovenj Gradcu, dan pozneje še v Velenju, 28. januarja v Novem mestu, 4. februarja v Murski Soboti, kot zadnji pa bodo to storili 10. februarja na Ptuju. Dodajmo, da je pred jutrišnjo uradno otvoritvijo  v mestu ob Dravi pestro že danes. Pravkar namreč poteka odprtje Kulturnih ambasad v Vetrinjskem dvoru. Tam se  z razstavami in predstavami kot prvi predstavljata Finska in Estonija, ki sta lani gostili Evropsko prestolnico kulture. Sočasno so na Gosposvetski 17 odprli nov galerijski prostor v okviru projekta Ex-garaža, v Dvorani Union pa je na ogled scenski koncert Placebo avtorice Karmine Šilec. Celotno dogajanje se bo zaključilo v Kinu Udarnik, ki bo do poznih jutranjih ur zbirališče ljubiteljev elektronske glasbe.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X