728×90 – glava
728×90 – glava
Velik interes za čajanko v domu starejših občanov v Gornji Radgoni

Velik interes za čajanko v domu starejših občanov v Gornji Radgoni

dsoNajmanj 50 starostnikov, stanovalcev Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, ter nekaj drugih obiskovalcev se je udeležilo odmevne čajanke, ki jo je v prostorih DSO popestril znani pomurski zeliščar Andrej Coklin.

V omenjeni ustanovi, kjer jesen življenja preživlja okoli 150 starejših oseb iz cele Slovenije, sicer vseskozi skrbijo za različne dogodke, prireditev in druge animacije, tako da stanovalci svoje dneve preživljajo kar se da koristno. Mnogi prisotni so med omenjenim predavanjem in med degustacijo čajev, veliko spraševali o zdravilnih rastlinah in zeliščih, ki jih prav v njihovi bližini ob reki Muri izjemno veliko.

Zeliščar Coklin jim je tokrat še posebej spregovoril o aktualnih rastlinah za ta zimski čas, torej o čajih zoper prehlad in kašelj, prisotnim pa je pokazal tudi del svojega obsežnega herbarija, ki obsega na stotine posušenih zdravilnih rastlin.

Po čajanki so si stanovalci DSO, v domačem vrtu, ki ga skrbno negujejo, posadili še eno zdravilno rastlino – slez iz katere bodo v bodoče lahko tudi sami skuhali kakšen čaj.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X