728×90 – glava
728×90 – glava
Športni pregled  – četrtek, 9. februarja

Športni pregled – četrtek, 9. februarja

sport-zoge resize::ODBOJKA::
Odbojkarji ACH Volleyja so se uvrstili v polfinale pokala Cev, potem ko so v četrtfinalu dobili tudi drugo tekmo proti belgijskemu Knacku Roeselaneju. V Belgiji je bilo 3:2, tokrat pa so Ljubljančani zmagali s 3:0.
 
:: AMERIŠKI NOGOMET::
V finalu lige ameriškega nogometa NFL, slovitem Super Bowlu, je moštvo New york Giantsov z 21 : 17 Ugnalo New EnglandPatriots.
V dvoboju podajalcev je  Eli Mannings zasenčil podajalca Patriotsov ,Toma Bradyja, to je bil drugi dvoboj podajalcev po letu 2008. Slavje se je nadaljevalo v New yorku, kjer je New york Gaintse pričakalo, skoraj milijon njihovih privržencev.
 
::KOLESARSTVO::
Španski kolesar skupaj s svojimi odvetniki proučuje možnost za vložitev pritožbe proti odločitvi Menarodnega športnega razsodošča v Lozani, ki ga je spoznalo za krivega zlorabe dopinga med dirko po Franciji leta 2010. Alberto Contador to odločno zavrača in trdi, da ni jemal nedovoljenih poživil. Mednarodno športno  razsodišče (CAS) v Lozani, mu je izreklo dvoletno kazen, ki je začela veljati avgusta 2010, kar pomeni, da mu bodo izbrisali vse rezultate od omenjenega datuma naprej. Ista organizacija je kaznovala tudi nemškega kolesarja, Jana Ullricha, kazen je ista kot pri Špancu, dve leti in odvzem tretjega mesta na dirki po Franciji leta 2005.
 
:: DRUGI ŠPORTI::
Srbski teniški igralec Novak Đokovič ter kenijska atletinja Vivian Cheruiyot, sta dobitnika priznanj laureus (športni oskar) za najboljša športnika leta 2011. Nagrada za najboljšo ekipo je pripadla nogometašem Barcelone.
 
::PLAVANJE::
Večkratni olompijski zmagovalec Američan Michael Phelps je pol leta pred začetkom olimpijskih iger v Londonu spet našel strast do plavanja. Prvi zvezdnik iger iz Pekinga je dejal, da si želi v Londonu še obogatiti že tako izjemno zbirko 16 medalj, od tega 14 zlatih.
 
::SMUČANJE::
Petkratnemu zmagovalcu Didier Chucheu, po mnenju mnogih najtežjega smuka v smučarskem svetovnem pokalu, v Kitzbuhlu,ponuja znani prizvajalec smuči milion evrov, če nadaljuje kariero in še šestič zmaga na znameniti smukaški prireditvi.
 
::OLIMPIZEM::
Ruska vlada je svojim športnikom obljubila bogate nagrade za osvojena odličja na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu, tako bi bila zlata medalja vredna 100.000,00 evrov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X