728×90 – glava
728×90 – glava
Četrta obletnica blagoslovitve Doma sv. Lenarta

Četrta obletnica blagoslovitve Doma sv. Lenarta

dom lenartV Domu sv. Lenarta so v soboto 25. februarja praznovali četrto obletnico blagoslovitve Doma. V domski kapeli je bila slovesna zahvalna sveta maša. Somaševanje, ki so se mu pridružili domski in dekanijski duhovniki, je vodil predsednik Nadškofijske karitas Maribor, Branko Maček. Mašnik Branko Maček je v homiliji izpostavil sposobnost posameznika, da se poslovi od starega – načina življenja, svojega doma in se odpre novemu – novemu načinu življenja, novi skupnosti, novim odnosom.

Obletnica je priložnost, da se uzremo nazaj po prehojeni poti in upremo pogled v prihodnost. Bivanje v novi domski skupnosti je priložnost za novo drugačno kakovost življenja, h graditvi katere je povabljen prav vsak posameznik domske skupnosti.

Sveto mašo je s petjem obogatil pevski zbor stanovalcev. Stanovalcem je spregovoril tudi direktor Doma, Zlatko Gričnik. Slovesnosti so se udeležili tudi svojci in zaposleni. Pozdrave in dobre želje sta stanovalcem in osebju poslala tudi lenarški župan in podžupan.

Po sv. maši je sledila še pogostitev in druženje v dnevnem centru.

Tudi sicer si v Domu sv. Lenarta prizadevajo za duhovno ponudbo v domu. V okviru duhovne ponudbe Doma sv. Lenarta je duhovnik, p. Beno Lavrih, DJ od 1.2.2012 stanovalcem in svojcem na voljo vsak ponedeljek, sredo in petek od 15.00 – 18.00.

Stanovalcem in svojcem je na voljo:
• pogovor z duhovnikom,
• prejem sv. obhajila,
• bolniško maziljenje,
• sv. spoved.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X