728×90 – glava
728×90 – glava
Zimske počitnice so zaključene

Zimske počitnice so zaključene

skiPo enotedenskih zimskih počitnicah so osnovnošolci in dijaki danes zaključili z zimskimi počitnicami. Tudi letos so počitnice potekale hkrati za vse šolarje v državi, kar je spet povzročilo veliko negodovanja zlasti med turističnimi delavci. Nova vlada je že sporočila, da se bodo prihodnje leto počitnice vrnile na prejšnji sistem. 

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je dejal, da zdaj spet posluša v glavnem argumente tistih, ki pravijo, da je škoda, da so počitnice v enem tednu. Sam se nagiba k temu, da so zimske šolske počitnice v dveh ločenih terminih. Preden bo sprejel dokončno odločitev, želi minister slišati tudi argumente nasprotne strani. A sodeč po poročilih iz slovenskih smučišč in zdravilišč so bile enotne počitnice korak v napačno smer, še pove Turk.

Do predlani so počitnice potekale v dveh ločenih terminih za Ljubljano in Maribor ter za ostalo Slovenijo. Do zamisli o enotnih počitnicah so na šolskem ministrstvu prišli po opozorilih staršev, da družine ne morejo preživljati počitnic skupaj, ker se otroci šolajo v različnih regijah.

Tudi gospodarsko ministrstvo je uvedbi enotnega termina zimskih počitnic ves čas nasprotovalo, ker gre po njihovem mnenju za ukrep, ki zmanjšuje obseg turistične dejavnosti v Sloveniji. Sedaj bodo analizirali stanje in naredili oceno, na podlagi katere se bodo odločili o naslednjih korakih.

V šolske klopi bo danes sicer znova sedlo okoli 160.000 osnovnošolcev in nekaj več kot 79.000 dijakov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X