728×90 – glava
728×90 – glava
Podjetje AJM tudi v gradbenem poslu

Podjetje AJM tudi v gradbenem poslu

ajmNajvečji slovenski proizvajalec stavbnega pohištva iz umetnih mas, podjetje AJM okna-vrata-senčila iz Pesnice pri Mariboru uspešno zaključuje svoj prvi gradbeni projekt – stanovanjsko naselje Habakuk. Gre za nadstandardno energetsko varčno novogradnjo pod vznožjem mariborskega Pohorja, ki obsega dva stanovanjska objekta s skupaj 39 stanovanji.

Na tiskovni konferenci (torek, 6.3.2012) so predstavniki podjetja podrobneje predstavili omenjeno novogradnjo, za katero so odločitev sprejeli že pred leti, takrat z željo po zaprtju terjatev, ki jih je imelo podjetje do gradbenih podjetij Konstruktor in MTB. Kmalu po začetku gradnje so se pojavili zapleti z gradbenim dovoljenjem, kar je gradnjo ustavilo za več kot leto. Hkrati je prišlo do krize in posledično propada gradbenih podjetij, ki so objekt gradile. AJM je nato pristalo v odpis dolgov do teh gradbenih podjetij, ob tem pa so rešili zaplete z gradbenih dovoljenjem. 

Celotna investicija stanovanjskega objekta Habakuk je ocenjena na 5,8 milijona evrov, projekt pa podjetje izvaja s pomočjo banke Unicredit. Prvi stanovalci naj bi se vselili letos poleti, povprečna cena kvadratnega metra stanovanja pa znaša 1.710 €. Arhitekturno zasnovo naselja Habakuk, ki se nahaja v neposredni bližini Pohorja med Spodnjim in Zgornjim Radvanjem, je izdelal arhitekt David Mišič.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X