728×90 – glava
728×90 – glava
Glazerjeve nagrade v Mariboru

Glazerjeve nagrade v Mariboru

peter-trnovsekPriznanja Mestne občine Maribor se imenujejo Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru.Gre za priznanja za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto podelijo Glazerjevo nagrado za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Na razpis za Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine v letu 2012, je prispelo 17 predlogov s 15 predlaganimi kandidati, od tega 12 kandidatov za Glazerjevo listino in trije kandidati za Glazerjevo nagrado za življenjsko delo. Strokovne komisije so opravile izbor ter Odboru za podelitev Glazerjevih nagrad posredovale v odločanje več predlogov.

Odbor je na seji izbral naslednje nagrajence:Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme v letu 2012 Peter Ternovšek.Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih dveh ali treh letih prejmejo:Melita Forstnerič Hajnšek, novinarka, Nataša Matjašec Rošker, dramska igralka, Primož Premzl, založnik in Branimir Ritonja, fotograf. Slovesnost, na kateri bodo podelili Glazerjeve nagrade bo prihodnjo sredo, 21. marca ob 18. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X