728×90 – glava
728×90 – glava
Prispevek k čisti in urejeni občini Lenart

Prispevek k čisti in urejeni občini Lenart

obcina-lenart-cerkevV soboto, 24.3.2012 so se zbrali občanke in občani občine Lenart na drugi vseslovenski prostovoljski okoljski akciji Očistimo Slovenijo 2012 in delovni akciji popravila krajevnih cest na območju občine Lenart. Pozitivno in pohvalno je zavedanje, da lahko največ naredimo sami zase in za naravo, ki nas obdaja tako, da nanjo pazimo in ji pokažemo spoštovanje z udeležbo na takšni ali podobnih akcijah. Z veseljem in zadovoljstvom ugotavljamo, da se je na območju občine Lenart v tej akciji povezalo dobrih 550 prostovoljcev, ki so pripevali k čistejšemu in urejenemu okolju.

Prostovoljci so se zbrali na 23-ih zbirnih mestih in nato družno po skupinah očistili okolico in izvajali manjša vzdrževalna dela na cestni infrastrukturi.

Očiščena so bila tudi štiri divja odlagališča. Skupno so zbrali okoli 10 ton komunalnih odpadkov.

Tako je potrebno posebej pohvaliti vse ČLANE SVETOV KRAJEVNIH SKUPNOSTI LENART IN VOLIČINA, ČLANE DRUŠTEV TER ORGANIZACIJ, ki so prevzeli vlogo vodij čistilne akcije po posameznih delih občine. Zahvala pa velja prav vsem udeležencem akcije, ki so z dobro voljo naredili veliko. Obronki gozdov in travnikov so »rešeni« smeti, ki jih neosveščeni ljudje vneto odmetavajo. Marsikatero cestišče, jarek in propust je očiščen. Veliko ljudi je lahko ponosnih, da jim je uspelo prispevati svoj čas in dobro voljo za naše okolje.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X