728×90 – glava
728×90 – glava
S.V.Z.R. – Leon Lebar

S.V.Z.R. – Leon Lebar

leon-lebarKo je država v krizi si nadene masko domovine in skozi njeno prizmo vabi državljane k izpolnjevanju taktike zategovanja pasu. V krizi smo ves čas od Titove smrti naprej, ko si bivša država od IMF (International Monetary Fond) ni več mogla izposojati milijardo dolarjev letno, kot je bilo to možno z velikim Vodjem.

Le besede so bile drugačne kot danes in le nekateri se še spomnimo besede »stabilizacija«, ki ni pomenila nič drugega, kot uk varčevanja ob bojda preveliki splošni porabi. Sledile so redukcije elektrike, vožnja z avtomobili par-nepar in podobne besedne in življenjske akrobacije.
Po tridesetih letih ni nič drugače in socialna država živi v ustavi kot mrtva črka na papirju, le družbeni red se je spremenil, delavstvo pa je prepuščeno mrcvarjenju velikega kapitala. Velike besede razrednega boja so utihnile, sindikati so razdrobljeni in brez pravega voditelja.

Vsi socialno-ideološki premiki pa zahtevajo Vodjo. Lech Walensa na Poljskem, Nelson Mandela v Južni Afriki, Ghandi v Indiji… je le nekaj primerov, ko so se množice zgrinjale okrog svojega dozdevnega rešitelja. Pri nas te osebe ni, saj razni Semuliči in Posediji pač nimajo karizme in še kaj drugega, velikih vodij.

Kaj pa če je to Leon Lebar?

Leon je hecker, ki s svojo mini armado S.V.Z.R. pobira denar iz bank in ga deli brezposelnim množicam. Samopromocija ga ne zanima, saj je njegov obraz skrbno zakrit pod gverilsko masko. V državnem vrhu je sprožil paniko in ljudje njegovo ravanje podpirajo, saj so prepričani da so banke, stranke in policija skorumpirani, ‘edino Leon Lebar pa je na njihovi strani’.

Leon Lebar ima tisto kar potrebuje vsak vodja – množice, ki mu VERJAMEJO. Zato je nevaren in preganjan, iskan in strašljiv tistim, ki so si nagrabili več kot so si zaslužili in s pojavom ljudskega upornika so začutili v sebi tisto, na kar so pozabili da sploh še imajo – svojo vest. Spodletel poizkus ustvarjanja lastnih kapitalistov, katerim so banke ponujale denar v koših danes tepe brezposelne množice in jih poriva na rob preživetja.

{gallery}2012/NOVICE-1/april/leon-lebar:120:90:0:0{/gallery}

Poznate Islandsko zgodbo v kateri sodijo predsedniku vlade v času zadolževanja države? Pri nas nikomur kaj takega ne pade na pamet. Kapital se je v dvajsetih letih zgostil le na nekaj procentov ljudi, banke pa denar imajo, a ga ne posojajo več, razen ‘svojim’.

Glasbo lahko poslušate:

P.S.: Zgodba seveda ni resnična, izmislil pa si jo je kantavtor Andrej Šifrer.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X