Ansambel Franca Veglja – Spomin na lajnarja

Ansambel Franca Veglja – Spomin na lajnarja

ansambel-franca-veglja2V priponki vam pošiljam novo skladbo ansambla Franca Veglja, ki ima sedež na Borštu pri Cerkljah ob Krki in se na narodnozabavno glasbeno sceno po nekajletnem premoru vrača v novi preobleki. Tokrat je Franc Vegelj, ki je vodja ansambla in v katerem igra na diatonično harmoniko in orgle ter poje 1. tenor, zbral ob sebi izvrstne mlade glasbenike. V novi zasedbi ansambla Franca Veglja so, poleg omenjenega vodje, še: Domen Krkovič, ki igra kitaro in poje 1. bas; Rok Vegelj na kontrabasu in bas kitari, ter pevca Jože Orešar, 2. tenor, in Valentin Duhanič, 2. bas. Ansambel v omenjeni zasedbi deluje dobro leto, na svojih nastopih pa poslušalcem ponudijo predvsem zimzelene melodije, ki so ostale v srcih in spominu številnih ljubiteljev glasbe.

Mladostna zagnanost žene fante k snemanju in izdaji samostojnega projekta z različnimi tematikami vsakdanjega življenja. Prvi korak so naredili s prvim posnetkom SPOMIN NA LAJNARJA, za katerega je glasbo in priredbo napisal Franc Vegelj, besedilo pa Branko Zupanc. Predno se bodo fantje ponovno zaprli v studio in posneli nove posnetke, so za prvo skladbo  Spomin na lajnarja posneli še videospot, in to kar v domačem kraju.

{youtube}IPvjOnaBb-Q{/youtube}

Video spot je bil posnet v našem domačem kraju (Boršt in Cerklje ob Krki z okolico), imitator lajnarja je Barbič Stanislav, kamera in montaža Nejc Pisanski.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X