728×90 – glava
728×90 – glava
Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij aktivno na Jurijevih dnevih

Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij aktivno na Jurijevih dnevih

kmecke-gospodinje-sv-jurijTudi Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij v sodelovanju z društvi iz občin Sv. Trojice, Brežice in krajevne skupnosti Jakobski Dol in članicami društev kmečkih gospodinj iz Avstrije iz okolice Feldbacha, ki so jih povabili k sodelovanju, aktivno soustvarja Jurijeve dneve 2012.

Prva delavnica peka posebnih vrst pletenic je bila že v ponedeljek, tudi jutri in v petek pa bodo potekale številne delavnice, srečanja in predstavitve. Tako bo v četrtek potekala delavnica izdelave pletenih košar, v petek vezenja, v soboto bodo osnovnošolce učili polstenja, izdelovali bodo okraske iz sena in seveda kaj dobrega skuhali in spekli.

Dogajanje bo zaokrožila razprava v petek ob 16. uri na okrogli mizi v prostorih OŠ Jožeta Hudalesa na temo slovenske strategije »zagotovimo si hrano za jutri« in predstavitev društev na občinski proslavi v Kulturnem domu Jurovski Dol v petek, ob 19.00 uri.

Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih goricah organizira delavnice z namenom, da si sodelujoče izmenjajo izkušnje, znanja in spretnosti, predvsem pa, da predstavijo svoje društvo, njihovo delovanje in prikažejo dobrote, ki so značilne za kraj ali regijo, od koder prihajajo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X