728×90 – glava
728×90 – glava
Projekt “Jem lokalno” Tudi v Gornji Radgoni

Projekt “Jem lokalno” Tudi v Gornji Radgoni

projekt-jem-lokalnoLokalna samooskrba z ekološko pridelano hrano v javnih institucijah je ideja, ki že nekaj časa odmeva v našem prostoru, toda še nihče se izvedbe ni lotil resno in celovito. Zato sta PORA, razvojna agencija Gornja Radgona in Občina Gornja Radgona idejo razvila ter pripravila projekt »Jem lokalno«. Prijavitelj Občina Gornja Radgona je s tem pridobila finančna sredstva iz programa LEADER, LAS Prlekija za leto 2011.

Projekt »Jem lokalno« celovito rešuje problem zdravega prehranjevanja. »Jem lokalno« pomeni jem zdravo hrano, jem ekološko pridelano hrano, jem pravilno pripravljeno hrano. Ciljna skupina so predšolski otroci, ki obiskujejo vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, učenci Osnovne šole Gornja Radgona in Osnovne šole dr. Antona Trstenjaka, njihovi starši, učitelji, kuharsko osebje in vodje prehrane.

Projekt hkrati namenja posebno pozornost tudi eko in lokalnim pridelovalcem hrane, kot potencialnim dobaviteljem hrane, pri čemer se posredno spodbuja uvajanje okolju prijazne kmetijske prakse. Cilji projekta usposobljeno vodstvo prehrane za zdravo pripravo jedilnikov v zavodih, dvig konkurenčnosti enot kmetijskih gospodarstev na specializiranih trgih (šole, vrtci), višja kvaliteta produktov, promocija ekološko in lokalno pridelane hrane na našem območju in širše. Dodajmo, da bo projekt trajal dve leti, zaključek bo v letu 2013.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X