728×90 – glava
728×90 – glava
Majsko drevo in pohodniki na Zavrhu

Majsko drevo in pohodniki na Zavrhu

zavrh-stolpTudi na Zavrhu bodo v tem prazničnem času postavili majsko drevo. Kot so nam sporočili iz Turističnega društva Rudolf Maister Vojanov Zavrh bodo to opravili v ponedeljek, 30. aprila ob 18. uri.

Drevo, ki bo visoko več kot 20 metrov, bodo sicer postavili na lokaciji završkega stolpa.

V torek, 1.5.2012, bodo po številnih krajih potekale prvomajske prireditve in različni pohodi. Eden teh bo tudi letos potekal v občini Lenart, kjer se bodo pohodniki podali na nekaj kilometrov oddaljeni Zavrh. Start pohodnikov bo med 9. in 10. uro na Trgu Osvoboditve v Lenartu, nato pa bo pohodnike pot vodila mimo jezera v Radehovi, oljarne Fras v Spodnji Voličini, čez Gradenšak do Zavrha. Na ploščadi pri razglednem stolpu na Zavrhu se bo prvomajsko druženje nadaljevalo. 

Pohodnike bo torej v zgodnjih dopoldanskih urah na ploščadi ob završkem stolpu pričakala zanimiva ponudba, organizatorji pa si želijo, da bi se druženje raztegnilo vse do večera, pravi Rado Šuman, predsednik Društva vinogradnikov – zato bo vse pohodnike sprejel ansambel, ki bo igral do noči. :

Pohod na Zavrh je tradicionalna prireditev, katere se vsake leto udeleži, odvisno od vremena, od tisoč do tisoč petsto pohodnikov. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X