728×90 – glava
728×90 – glava
Novi delovni časi pošt

Novi delovni časi pošt

posta-slovenijeV Pošti Slovenije bodo v obdobju do 1. julija 2012 po vsej Sloveniji spremenili delovne čase pošt.

Delovne čase večine od skupno 556 pošt bodo spremenili zaradi boljše prilagoditve svojih zmogljivosti potrebam strank. S spremembami bomo uredili in poenotili danes še vedno zelo različne in neenotne delovne čase pošt po Sloveniji.

Sprememb so se v Pošti Slovenije lotili na način, da smo v največji možni meri ohranili dostopnost poštnega omrežja oziroma jo v določeni meri celo izboljšali, na primer s popoldanskim delom manjših pošt ter večjim številom odprtih okenc za uporabnike.

Pri določanju novih delovnih časov pošt so bile upoštevane organizacijske zmožnosti, ekonomski vidik poslovanja posamezne pošte ter delovnopravna zakonodaja in zakonodaja, ki določa opravljanje poštnih storitev v Sloveniji. Novi delovni časi so določeni v urah, ki uporabnikom poštnih storitev praviloma najbolj ustrezajo, saj bodo pošte odprte v času, ko je obisk strank največji.

Z novo ureditvijo bodo največje pošte še vedno poslovale z neprekinjenim delovnim časom za stranke, večina ostalih pošt pa bo prešla na deljen delovni čas. Za pošte je praviloma predviden tudi delavnik ob sobotah, hkrati pa bo na nekaterih poštah odprtih več poštnih okenc, kar bo povečalo dostopnost storitev uporabnikom.

V Pošti Slovenije bodo spremembe delovnih časov pošt izvedli v dveh sklopih, in sicer manjši del sprememb s 1. majem 2012 (začetek izvajanja sprememb 3. maja 2012), večji del sprememb pa s 1. julijem 2012 (začetek izvajanja sprememb 2. julija 2012).

Seznam pošt s spremenjenim delovnim časom lahko najdete (Tukaj).

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X