728×90 – glava
728×90 – glava
Dan gibanja v Domu Sv. Lenarta

Dan gibanja v Domu Sv. Lenarta

dom-sv-lenartaNa pobudo Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) vsako leto 10. maja obeležujemo svetovni dan gibanja, katerega glavni cilj je motiviranje držav k razvoju strategij za spodbujanje telesne dejavnosti in zviševanju deleža telesno dejavne populacije.

Svetovni dan gibanja v Sloveniji obeležujemo od leta 2002, v tem času pa smo opozorili na različne tematike, povezane s telesno dejavnostjo: aktivni mladostniki, podporna okolja za izvajanje telesne dejavnosti, aktivne lokalne skupnosti, telesna dejavnost na delovnem mestu in telesna dejavnost za vse skupine prebivalcev.

K počastitvi evropskega dneva medgeneracijske solidarnosti, ki smo ga že praznovali in dneva gibanja se priključujejo tudi v Domu Sv. Lenarta. Tako bodo zaposleni skupaj s prostovoljci danes ob 10. uri peljali na sprehod predvsem tiste stanovalce, ki so na vozičku. Pridružili pa se jim bodo tisti, ki se na pot lahko podajo sami. Zaključek bo podobno kot lani, ko so ta projekt že uspešno izpeljali, v lenarškem parku.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X