728×90 – glava
728×90 – glava
Kalamari – Noro se mi zdi

Kalamari – Noro se mi zdi

kalamariZasedba KALAMARI se je po krajšem delovnem premoru ponovno odpravila v studio, kjer je s producentom Borutom Žbogarjem-Pipijem posnela material za prvi single “NORO SE MI ZDI “, s katerim so pričeli s snemanjem novega albuma, ki bo izšel ob 20-obletnici delovanja skupine, prihodnje leto.

Sicer pa je v dosedanjem delovanju primorska zasedba Kalamari posnela sedem avtorskih CD-jev in nanizala nekaj uspešnic, kot so npr. Dobra vila, S tabo držim, Angelca … Slovenija jih je spoznala po skladbi »V vetru rdečih zastav« za katero so na Slovenski popevki prejeli drugo nagrado občinstva in nagrado za besedilo. Sodelovali so na vseh možnih festivalih in bili nagrajeni za skladbe »Zadnja šansa«, »Preden zaspi« in »Kup besed«. Predlani so prepričljivo zmagali na izboru za EMO 2010 in nas skladbo »Narodnozabavni rock« žal (ne)uspešno zastopali na Evrovizijskem festivalu v OSLU.

Skupina, ki je bila na začetku trio, kasneje vrsto let kvartet, zadnji dve leti nastopa in deluje v »pojačani« zasedbi, kot kvintet. Poleg ustanovnih članov, Pepija Ježa in Matjaža Švaglja so v skupini še Franci Čelhar (ex Prizma, Srce….) na klaviaturah, Martin Jelen (ex Hiša….) na basu in Bogdan Turnšek-Poly (ex Avia band, Stacatto…) na bobnih.

Še podatki o skladbi: naslov dela: NORO SE MI ZDI, avtor glasbe in teksta: Jože Jež – Pepi, avtor aranžmaja: Matjaž Švagelj, izvedba: Kalamari.

{youtube}9qXQwyvoiYg{/youtube}

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X