728×90 – glava
728×90 – glava
Velika zmagovalka Melodij morja in sonca 2012: Nuša Derenda – Za stare čase

Velika zmagovalka Melodij morja in sonca 2012: Nuša Derenda – Za stare čase

nusa-derendaPevka Nuša Derenda, ki v Sloveniji že dalj časa velja za eno najboljših, če ne že za najboljšo slovensko vokalistko je postala velika zmagovalka festivala MELODIJE MORJA IN SONCA 2012, ki se je zgodil včeraj v portoroškem avditoriju. Čeprav se je Nuša Derenda v zadnjih letih izogibala festivalov, se je na povabilo organizatorjev odzvala na letošnji festival Melodij morja in sonca v Portorožu, ki se je po dveh letih premora spet vrnil v portoroški avditorij. Nuša je bila na MMS sicer že dvakrat druga (s skladbama Boginja in Ne kliči me).

Med 14 skladbami in zvenečimi imeni slovenske pop glasbe (Matjaž Jelen, Eva Boto, Rudi Bučar, Mambo Kings, Irena Vrčkovnik, Saša Lendero…) je Nuša Derenda prejela skupno največ glasov s strani žirije radijskih postaj, strokovne žirije, publike v avditoriju ter zmagala na telefonskem glasovanju gledalcev in poslušalcev po Sloveniji. Tako je postala 32. zmagovalka tega festivala s tradicijo.

Za Nušino zmagovalno skladbo Za stare čase so se združili avtorji Matjaž Vlašič in Urša Vlašič, ki sta napisala melodijo ter besedilo (zakonca Vlašič sta poskrbela za največje uspešnice Nuše Derende v preteklosti) ter Raay (avtor Nušine zadnje plošče Prestiž) kot aranžer in producent skladbe. Tokrat prvič v taki kombinaciji, ki se je očitno obrestovala.

Nuši zmaga veliko pomeni, zagotovo pa je njena zmaga tudi tisto, kar je Melodijam morja in sonca dalo zagon in dobro renome za prihodnje leto. Še bolj je pomembno dejstvo, da je Nuša prav s strani ljudi in glasovalcev vse Slovenije preko televotinga prejela največ točk in tako dobila potrditev, da je pred njo še ena skladba, ki se bo zapisala med uspešnice kot so Ni mi žal, Čez dvajset let, V ogenj zdaj obleci me, Ne kliči me, Ne ni res, To je ljubezen in druge…

{youtube}mkjmCuWpqTA{/youtube}

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X