728×90 – glava
728×90 – glava
Farno žegnanje in krajevni praznik v Jakobskem Dolu

Farno žegnanje in krajevni praznik v Jakobskem Dolu

jakobski-dolV Jakobskem dolu, eni od krajevnih skupnosti občine Pesnica, je te dni še posebej slovesno, saj praznujejo svoj krajevni praznik.

Nekaj prireditev se je že zvrstilo – slovesno so odkrili spominsko ploščo žrtvam II. svetovne vojne, zbirali so stare fotografije in izdelke jakobskih rokodelcev, odvilo se je državno tekmovanje v kuhanju kisle župe, in odprli vrata svojih kleti, že jutri, ob 18. uri pa pripravljajo tekmovanje v spretnostni vožnji s Pony expresi na parkirišču pri gasilskem domu.

Največ prireditev se bo zvrstilo v petek, soboto in nedeljo. Tako se obeta streljanje na glinaste golobe, vinogradniške igre in srečanje jakobških glasbenikov, kuhali bodo jedi na žlico, se pomerili v nogometu in odbojki na mivki, družili se bodo ob zvokih glasbe.

Osrednja prireditev bo v nedeljo, na Jakobovo nedeljo, ko bo domačine prebudila pihalna godba, potekala bo degustacija jakobskih vin, po slavnostni sveti maši bo proslava s kulturnim programom in zvečer zabava z ansamblom Polkenrock.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X