728×90 – glava
728×90 – glava
V Benediktu dejaven klub Starodobnik

V Benediktu dejaven klub Starodobnik

klub-starodobnikovKlub Starodobnik Slovenske gorice, ki ima sedež v Benediktu in ga prizadevno vodi Franc Lasbaher, že 10 let vzorno skrbi za ohranjanje, restavriranje, prikazovanje in interpretacijo zgodovinskih vozil ter kmetijske tehnike.

Za člane in druge ljubitelje tehniške dediščine prireja vsakoletna izobraževanja in strokovne ekskurzije. Lansko leto je Klub Starodobnik skupaj s partnerjema Občino Benedikt in Zgodovinskim društvom Slovenske gorice uspešno zaključil evropski projekt (LEADER) – Elaborat o pripravi muzejske zbirke starih traktorjev in druge kmetijske tehniške dediščine v osrednjih Slovenskih goricah ter izdal Katalog nalepših primerov tehnišne dediščine, ki je objavljen na mednarodni strani FIVA (Mednarodna federacija starinskih vozil).

Pri Methansovi hiši v Zgornjem Dražen vrhu si bo jutri mogoče ogledati okoli 200 starodobnih vozil. Vozila se bodo pripeljala s Stare gore iz Svetega Jurija ob Ščavnici, kjer bo potekalo osmo srečanje starodobnih vozil. Ogled omenjenih vozil, ki bodo že v dopoldanskih urah krenila na panoramsko vožnjo bo mogoč med 12.15 in 14. uro.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X