728×90 – glava
728×90 – glava
Obnova potniškega terminala na letališču Edvarda Rusjana končno stekla

Obnova potniškega terminala na letališču Edvarda Rusjana končno stekla

letalisce-edvarda-rusjana-mariborČeprav je kljub, že aprila, izdani odločbi ministrstva za infrastrukturo in prostor, s katero je država dokončanje novega in obnove starega potniškega terminala na mariborskem letališču Edvarda Rusjana zaupala gradbenemu podjetju Komunaprojekt, kazalo na dodatne zaplete zaradi garancij, so dela včeraj kot kaže vendarle ponovno stekla.

Kot je sporočil nedavno s strani mariborskega župana Franca Kanglerja imenovani koordinator za vprašanja omenjenega letališča med vlado in Mestno občino Maribor Stojan Auer, je izbrani izvajalec del s tem začel desetmesečni pogodbeni rok, kar pomeni, da mora biti projekt zaključen do konca julija 2013.

S tem pa bo izpolnjen tudi pogoj za prejem že odobrenih evropskih sredstev v višini 11,1 milijona evrov. Auer je ob tem dodal, da je s tem prva zaveza vlade ob nedavnem obisku regije tako rekoč že izpolnjena. Letališče Maribor pa po njegovem še naprej ostaja prioritetni strateški cilj za razvojni program mesta, kot je bilo to nedavno sklenjeno tudi na mestnem svetu Metne občine Maribor.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X