728×90 – glava
728×90 – glava
Letošnji sejem AGRA največji do sedaj

Letošnji sejem AGRA največji do sedaj

sejem-agraNa sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni se bo 25. avgusta začel jubilejni, 50. kmetijsko-živilski sejem Agra. Po besedah direktorja sejma Janeza Erjavca so želeli ob okrogli obletnici pripraviti posebno dobro in zanimivo predstavitev. Za razliko med prvimi sejmi, ki so bili bolj amaterski in z željo promocije lokalnega gospodarstva, ko izdelkov ni bilo v izobilju, je po njegovi oceni današnji sejem profesionalen, kar pomeni, da mora pokrivati stroko in znanje ter dati čim več informacij, obenem pa ponuditi najsodobnejšo tehniko in tehnologije, ki jih ponuja ne samo ožji prostor, ampak svetovni trg.

Glavnino sejma bodo tudi letos predstavljale komercialne predstavitve, strokovne predstavitve in razstave, zvrstilo se bo več kot 60 strokovnih posvetov in okroglih miz, pripravljajo pa tudi številne spremljajoče prireditve.

Sejem bo odprl svoja vrata v soboto, 25. avgusta ob 10. uri. Otvoritve se bosta poleg številnih diplomatskih predstavnikov in gospodarskih delegacij udeležila tudi predsednik države doktor Danilo Turk in kmetijski minister Franc Bogovič.

Med novostmi letošnje Agre, ki bo vrata zaprla 30. avgusta, so tudi organiziran avtobusni prevoz, nagradna igra in prost stop za tiste, ki praznujejo Abrahama.

Hkrati s sejmom AGRA 2012 bo potekal bienalni mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike INPAK. Oba sejma od pomladi dalje najavljajo ocenjevanja kakovosti embalaže, mlečnih in mesnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, vin, medu in kmetijske mehanizacije.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X