728×90 – glava
728×90 – glava
Rekord harmonikaša

Rekord harmonikaša

rekord-harmonikasaV noči iz petka na soboto, ob 1:19 je harmonikar Zoran Zorko podrl svetovni Guinnessov rekord v neprekinjenem igranju na harmoniko! Rekord je začel v četrtek, 23. 8. ob 12:00 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani in ga podrl ob 1:19 uri v soboto, 25. 8. 2012, po 31ih urah in 25ih minutah igranja skupaj s pavzami in igral naprej do 6:32 zjutraj in dosegel skupni čas 35 ur in 32 min!

Zoran je torej rekord ne samo postavil, temveč krepko presegel. Rekoder Zoran je s harmoniko v rokah prepotoval dobršen del Slovenije, od Ljubljane, do Bleda, kjer je preigral noč, do Kranja, Novega mesta, Kostanjevice in nazadnje še Brežice, kjer je dosegel Guinnessov rekord.

Rekorderju lahko čestitate na festivalu Panonika harmonika v Brežicah, kjer se ta vikend postavljajo še trije Guinnessovi rekordi, največja obara, največje slovensko kosilo in največji ženski harmonikarski orkester.

Obenem na naslednjih dveh festivalskih dneh nastopajo še domače in tuje glasbene zvezde, kot so Goran Bare i Majke, Frajle, Fake Orchestra, Kingston ter Fantje z vseh vetrov v originalni zasedbi s Tonetom Rusom.

Festival čez dan ponuja bogat otroški program, otroci do 8. leta pa imajo celo brezplačen vstop.

{gallery}2012/GALERIJE/016-rekord-harmonikas:120:90:0:0{/gallery}

 

Avtor fotografij: Gregor Sečen

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X