728×90 – glava
728×90 – glava
Gradnja gasilskega doma v Apačah

Gradnja gasilskega doma v Apačah

pgd-apaceGasilci in krajani Apač so po desetletjih le dočakali začetek gradnje novega gasilskega doma v samem občinskem središču Apač.

V teh dneh se je namreč začela gradnja objekta, v katerem bodo imeli gasilci iz Apač in celotne Apaške doline bistveno boljše pogoje kot v dosedanjem domu. Junija letos je bil objavljen razpis za izbiro izvajalca del, na katerega so se prijavili trije ponudniki, vendar ena ponudba ni bila popolna, zato jo je občinska komisija zavrnila, v preostalih dveh ponudbah pa za občino cena ni bila sprejemljiva, zato so želeli izpogajati nižjo ceno.

Pogajanj se je udeležilo le ptujsko podjetje GP Projekt Ing, ki je sprva postavljeno ceno spustilo za 23% in tako so sklenili pogodbo, po kateri bo gradnja objekta na ključ stala 458.000 €. Dobrih 74% vrednosti pogodbe bo zagotovila občina, preostalo bo primaknila Služba vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj.

Gradnja novega gasilskega doma mora biti v skladu s podpisano pogodbo končana v sedmih mesecih, torej do marca prihodnje leto, ko bo za apaške gasilce, ki delujejo že 130 let, velik praznik.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X