728×90 – glava
728×90 – glava
V Negovi tradicionalno žegnanje

V Negovi tradicionalno žegnanje

Letošnjega tradicionalnega žegnanja v Negovi minulo soboto se je udeležilo veliko romarjev od blizu in daleč. Vsako leto je osrednji dogodek praznovanja slovesna pozna sveta maša v cerkvi, ki je v Negovi posvečena Marijinemu rojstvu.

Mašo je ob somaševanju domačega župnika Jožeta Horvata, dekana lenarške dekanije Martina Bezgovška ter župnikov župnij Benedikt Marjana Role in Jakoba Franca Markoviča, daroval upokojeni mariborski nadškof doktor Franc Kramberger, ki je v svoji pridigi predstavil življenje in delo prvega škofa Lavantinske škofije v Mariboru blaženega Antona Martina Slomška. Sveto mašo je s petjem popestril Pevski zbor Društva upokojencev Negova in pevci nekdanjega cerkvenega pevskega zbora. Dodajmo, da so ob tej priložnosti v Turističnem društvu Negova – Spodnji Ivanjci podelili turistično priznanje Beli lokvanj za najbolj urejeno domačijo.

To priznanje je prejela Marta Leitner iz Spodnjih Ivanjcev, ki živi na nekdanji domačiji Kapun, kjer je v preteklosti delovala znana kovačija Kapun.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X