728×90 – glava
728×90 – glava
Radarji v Mariboru ostajajo

Radarji v Mariboru ostajajo

RADAR-001Sodelovanje med Mestno občino Maribor in podjetjem Iskra Sistemi na področju nadzora prometa je obrodilo sadove. V križišča so, kot je znano, postavili posebne stolpe, v katerih so vgrajene kamere. Lovijo  tiste voznike, ki bodo prekoračili dovoljeno hitrost vožnje. Postavitev novega semaforskega sistema in merilnikov hitrosti pa je pošteno razburila Mariborčane – številni občani namreč mestni občini očitajo, da ji na prvem mestu ni prometna varnost, pač pa zgolj pobiranje denarja, zato se je na spletnih družabnih omrežjih začelo zbiranje podpisov pod peticijo proti radarskemu sistemu. Za pojasnila smo danes prosili Mitjo Senekoviča z Medobčinske redarske službe, ki je o samem radarskem sistemu povedal:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/oktober/MITJA 1 (23-OKT).mp3
Zanimalo nas je, ali pri meritvah upoštevajo kakšne tolerance?

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/oktober/MITJA 2 (23-OKT).mp3
Mariborski župan Franc Kangler je sicer sporočil, da prekrškarjem, ki so jih v prvem tednu ujeli novi mestni radarji, ne bo treba plačati kazni, pač pa bodo dobili le opozorilo. Pojasnjuje Mitja Senekovič:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/oktober/MITJA 3 (23-OKT).mp3
Za takšen prekršek je predvidenih 18 kazenskih točk in globa v višini tisoč 200 evrov, vozniku pa bodo tudi odvzeli vozniško dovoljenje. Ob tem marsikoga moti  dejstvo, da križišča z radarji niso posebej označena:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/oktober/MITJA 4 (23-OKT).mp3
Dodajmo, da so Mariborski poklicni gasilci morali ponoči znova gasiti nove radarje za merjenje hitrosti. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, je natanko ob polnoči zagorel radar v ulici Heroja Šercerja, na poti do tja pa so gasilci preprečili še en požar na cesti Proletarskih brigad. To je že drugi primer uničevanja radarjev v nekaj dneh. V noči iz sobote na nedeljo so vandali zažgali tudi radar v križišču na Ptujski cesti in še enega v križišču na Lackovi cesti.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X