728×90 – glava
728×90 – glava
Poskrbite za ustrezno zimsko opremo

Poskrbite za ustrezno zimsko opremo

pnevmatikeOd 15. novembra pa do 15. marca morajo biti avtomobili opremljeni z zimsko opremo, ki sestoji bodisi iz zimskih pnevmatik na vseh štirih kolesih, bodisi iz letnih pnevmatik z najmanj tremi milimetri profila ter snežnih verig v prtljažniku. Policisti priporočajo prvo različico. O tem, zakaj je v zimskih razmerah bolje uporabljati zimske kot letne pnevmatike inštruktor varne vožnje Brane Legan:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/november/LEGAN 1 (22-NOV).mp3
Ob tem je treba upoštevati, da morajo biti vse štiri nameščene pnevmatike enake velikosti in tipa, poleg tega pa morajo biti na isti osi pnevmatike istega proizvajalca, profila, nosilnosti in hitrostnega razreda. Hitrostni razred nameščenih pnevmatik je lahko do največ dva hitrostna razreda nižji, kot ga sicer zahteva konstrukcijsko določena hitrost. In kolikšna je naj bo starost zimskih pnevmatik?

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/november/LEGAN 2 (22-NOV).mp3
Za neustrezno opremo vozila in druge prekrške so zagrožene kazni. Govori Aleksander Firbas, zaposlen na Policijski postaji Lenart:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/november/FIRBAS 1 (22-NOV).mp3
Pravno osebo ali samostojnega podjetnika bo kršitev stala še več, in sicer 1000 evrov (odgovorna oseba bo kaznovana s 120 evrov globe), če bo vozilo brez ustrezne opreme ali bo zaradi pomanjkljive opreme oviralo promet.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X