728×90 – glava
728×90 – glava
Seja občinskega sveta občine Sv. Jurij v Slov. goricah

Seja občinskega sveta občine Sv. Jurij v Slov. goricah

Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah grbTo popoldne se bo na 14. redni seji sestal občinski svet občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Župan Peter Škrlec je, ob uvodnih formalnostih, na dnevni red današnje seje uvrstil še tri vsebinsko pomembne točke. Najprej je za našo radijsko postajo pojasnil obravnavo odloka o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/november/SKRLEC 1 (22-NOV).mp3

Ena od tem, današnje seje, ki se je pričela pred dobro uro je soglasje k sistemizaciji za tamkajšnji vrtec, v okviru te točke pa bodo predlagali tudi povečanje normativov za dva otroka, za vse tri oddelke:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/november/SKRLEC 2 (22-NOV).mp3

Jesenski čas na občinah v glavnem izkoristijo za pripravljanje finančnega načrta za prihodnje leto. Tako bodo danes prvo branje proračuna za leto 2013 opravili tudi v občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/november/SKRLEC 3 (22-NOV).mp3

Tako kot prihodki, se tudi odhodki nanašajo na tri področja. Pol proračunskih sredstev bodo tako namenili za obvezne zakonsko predpisane transferje, kot so: delovanje vrtca, občine, šolski prevozi itd. 400 tisoč evrov namenjajo za tako imenovane neobvezne, a prav tako nujne zadeve, 35 odstotkov proračunskih sredstev pa bodo namenili za investcije. Veliko denarja bodo namenili za cestno  področje, uredili bodo pokopališče, poplačali pa tudi nekatere investicije, ki so jih začeli že letos.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X