728×90 – glava
728×90 – glava
Mikro turistične destinacije podeželja

Mikro turistične destinacije podeželja

novinarska-mikrotourV okviru projekta MIKROTUR so na Mariborski razvojni agenciji, na osnovi naravnih in kulturnih danosti, tradicije območja ter v skladu s sprejetimi kriteriji oblikovali pet »mikro destinacij«, ki predstavljajo nov produkt, s katerim želijo območje TOTI LAS vključiti v celovito ponudbo podeželja v okviru nastajajoče turistične destinacije Maribor-Pohorje. Skupaj s partnerji (predstavniki občin), ponudniki, turističnimi in kulturnimi društvi ter vsemi ostalimi zainteresiranimi so oblikovali pilotne turistične programe posamezne občine območja TOTI LAS. Kot pravi Klavdija Gornik, vodja projekta Mikro turistične destinacije podeželja – Mikrotur, so si že na začetku zastavili tri izzive:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/december/GORNIK 1 (14-DEC).mp3

In katere so te omenjene mikrodestinacije, ki jih zdaj vključujejo v turistično ponudbo:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/december/GORNIK 2 (14-DEC).mp3

Na novinarski konferenci, ki so jo, ob zaključku projekta pripravili v čudovitem ambientu Jareninskega dvora, je svojo vlogo v tem projektu predstavila tudi Janja Viher iz Zavoda za inovativnost in podjetništvo, zbrane sta pozdravila tudi Vesna Gorjup Janžekovič iz TOTEGA LASA in župan občine Pesnica, Venčeslav Senekovič. Na sami strokovni ekskurziji na „Mikro turistični destinaciji Jarenina-Jakobski dol“ pa je bilo tudi veliko ponudnikov, ki se predstavljajo v tej ponudbi. Vsi prisotni si želijo, da bi projekt živel tudi v naprej:

https://www.rsg.si/mp3/2012/novice/december/GORNIK 3 (14-DEC).mp3

V spodnji fotogaleriji si oglejte fotografije iz strokovne ekskurzije “Jarenina – Jakobski dol” in novinarske konference.

{gallery}2012/GALERIJE/MIKROTOUR:120:90:0:0{/gallery}

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X