728×90 – glava
728×90 – glava
Načrtovane investicije v občini Šentilj

Načrtovane investicije v občini Šentilj

edvard-cagranLeto 2013 bo investicijsko naravnano tudi v občini Šentilj. Kot nam je pojasnil tamkajšnji župan, Edvard Čagran, proračuna za leto 2013 še niso sprejeli, namesto tega pa je župan sprejel sklep o začasnem financiranju občine za obdobje januar – marec. Hkrati pa si Čagran želi, da bi se v občini Šentilj ponovno sprejel dveletni proračun, saj je le tako mogoče planirati večje investicije. Katere pa so glavne investicije, ki jih v letu 2013 načrtujejo v Šentilju? Odgovarja Edvard Čagran:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/CAGRAN 1 (11-JAN).mp3

V lanskem letu je Občina Šentilj po uspešno izvedenem razpisu podaljšala pogodbo s koncesionarjem za odvoz odpadkov, podjetjem Letnik Saubermacher. Sicer pa so na sistem ločenega zbiranja odpadkov v lanskem letu prešli tudi Šentiljčani. Župan Čagran pojasnjuje, kako so projekt sprejeli občani:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/CAGRAN 2 (11-JAN).mp3

Nekaj več težav pa je bilo pri izgradnji večnamenske zgradbe  v Šentilju, kjer so predvideni tudi prostori za zdravstveni dom. Kje se je zataknilo, pojasnjuje Čagran.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/CAGRAN 3 (11-JAN).mp3

Največja investicija, ki so jo v Šentilju izpeljali v lanskem letu je bila izgradnja kanalizacije in čistilne naprave v Selnici ob Muri. Dela so že zaključena, za potrebe izvedbe projekta pa so morali raztrgati lokalne ceste, pod katerimi so namestili cevi, tako da obnova cestišča poteka še letos. Več o projektu pa šentiljski župan, Edvard Čagran:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/CAGRAN 4 (11-JAN).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X