728×90 – glava
728×90 – glava
Zima v Selnici ob Dravi zahtevala rebalans proračuna

Zima v Selnici ob Dravi zahtevala rebalans proračuna

jurij-lepDanes se bodo na 18. redni seji Občinskega sveta Občine Selnica ob Dravi sestali tamkajšnje svetnice in svetniki. Glavna točka dnevnega reda bo rebalans letošnjega proračuna. Zakaj je ta potreben, pa pojasnjuje selniški župan Jurij Lep.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEP 1 (3-APR).mp3
Zaenkrat pa še ni znano, koliko dejanske škode je zima pustila na občinskih cestah.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEP 2 (3-APR).mp3
Denar za poplačilo zimske službe in popravilo cest pa bo Občina zagotovila iz svojega rezervnega sklada.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEP 3 (3-APR).mp3
Svetnice in svetniki pa bodo na jutrišnji seji potrdili tudi Dokument identifikacije investicijskega projekta za cesto v Šturmovi grabi, z omenjenim projektom pa bodo kandidirali tudi na razpisu za sofinancerska sredstva.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEP 4 (3-APR).mp3
Vrednost omenjene investicije je ocenjena na 160.000 €, na občini pa se nadejajo sofinancerskih sredstev v vrednosti 130.000 €. Razliko bo iz svojega proračuna krila občina. V kolikšnem času pa nameravajo investicijo zaključiti?

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEP 5 (3-APR).mp3
Svetnice in svetniki se bodo na seji seznanili še z letnim poročilom Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor za lansko leto. Po Lepovih besedah redarstvo v minulem letu ni pisalo glob občanom, medtem ko je inšpektor kar nekaj intervencij opravil na prijavo občanov. Hkrati pa selniški župan še ocenjuje, da se je v občini v minulem letu izboljšala tudi varnostna situacija, s čimer bo občinski svet seznanil komandir policijske postaje Ruše.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X