728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenartu zasedali občinski svetniki

V Lenartu zasedali občinski svetniki

janez-krambergerV četrtek popoldne so na 17. redni seji sešli občinski svetniki v Lenartu. Potem ko so imenovali nove člane Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja in nove člane v druge odbore ter predstavnika v svet zavoda Center za socialno delo Lenart, so se lotili potrjevanja zaključnega računa občine za lansko leto. Kot nam je povedal lenarški župan magister Janez Kramberger, z lanskoletno realizacijo ni zadovojen:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/JANEZ 1 (11-APR).mp3
Poleg tega občina ni uspela pridobiti sredstev iz naslova prodaje zemljišč v tukajšnji poslovno-obrtni coni, saj – kot pravi župan – gospodarska in finančna situacija ni primerna za nove naložbe. V nadaljevanju seje je lenarški občinski svet obravnaval sklepa o dopustnosti širitve območja stavbnih zemljišč na območju katastrskih občin v Zgornjih Žerjavcih in Radehovi:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/JANEZ 2 (11-APR).mp3
Kakšne pa so možnosti širitve območja stavbnih zemljišč za individualno stanovanjsko gradnjo?

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/JANEZ 3 (11-APR).mp3
Župan Kramberger pojasnjuje še eno zadevo, ki so jo obravnavali lenarški svetniki – potrditev investicijske dokumentacije za projekt rekonstrukcija vodovoda v Voličini, četrta faza, za kar prav tako računajo na državna sofinancerska sredstva:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/JANEZ 4 (11-APR).mp3
Na območju občine Lenart se je v zadnjih tednih zaradi razmočenega terena sprožilo okoli 40 plazov, za sanacijo katerih pa občina – tako Kramberger – nima sredstev. Tudi v zvezi s tem se bodo obrnili na državo ali koristili občinska sredstva iz postavke vzdrževanje cest. Eden izmed plazov pa se je sprožil tudi na glavni cesti v smeri Gornje Radgone:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/JANEZ 5 (11-APR).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X