728×90 – glava
728×90 – glava
Trojiški vinogradniki ob 10-letnici izdali zbornik

Trojiški vinogradniki ob 10-letnici izdali zbornik

vino-kozarecDruštvo vinogradnikov Sv. Trojica deluje že od 12. decembra leta 2002. Tako so prvo desetletje že uspešno zaokrožili, ob svojem jubileju pa so trojiški vinogradniki izdali tudi Zbornik, v katerem je zajeto precej daljše obdobje vinarstva na trojiškem. Vsebino zbornika, ki so ga pripravljali zadnje leto, je za našo radijsko postajo predstavil predsednik društva, Peter Leopold.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEOPOLD 1 (19-APR).mp3
Predstavitev omenjenega zbornika je potekala v soboto ob 19. uri v kulturnem domu v Sv. Trojici, vsak obiskovalec pa je prejel tudi brezplačni izvod omenjenega zbornika. Kot še pojasnjuje Leopold, so izdali 500 izvodov, s katerimi želijo predstaviti njihovo dosedanje delo in dosežke. Z deseto obletnico delovanja društva pa sovpada tudi ena pomembnejših pridobitev, cepič potomke najstarejše trte na svetu iz mariborskega Lenta.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEOPOLD 2 (19-APR).mp3
Tako kot ostala vinogradniška društva po naših krajih, pa so tudi v Sv. Trojici opravili ocenjevanje vin letnika 2012. Omenjeno ocenjevanje je potekalo v ponedeljek, 22. aprila, vzorce pa so zbirali en dan prej, v nedeljo. Istočasno pa so vina ocenjevali tudi cerkvenjaški vinogradniki. Tudi v Cerkvenjaku je ocenjevanje potekalo v ponedeljek, najboljši vinogradniki pa bodo priznanja prejeli na občinskem prazniku.
Predsednik trojiškega vinogradniškega društva, Peter Leopold, je še povedal, da so načeloma z vinskim letnikom 2012 zadovoljni.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/LEOPOLD 3 (19-APR).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X