728×90 – glava
728×90 – glava
Vseslovenski pohod Po poti generala Maistra tokrat v Sv. Trojici

Vseslovenski pohod Po poti generala Maistra tokrat v Sv. Trojici

veterani-pohodObmočno Združenje veteranov vojne za Slovenijo Lenart, ki ga vodi Darko Škerget, prireja 14. tradicionalni vseslovenski pohod Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Ta je potekal to soboto, 25. maja, in sicer na območju občine Sveta Trojica. V lanskem letu so tovrstni pohod, ki ga imenujejo Po poti generala Maistra, pripravili na Sveti Ani, udeležilo pa se ga je nekaj sto pohodnikov iz različnih slovenskih veteranskih, Maistrovih in drugih domoljubnih združenj. Govori predsednik lenarškega združenja, ki povezuje 370 članov, Darko Škerget:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/maj/DARKO 1 (23-MAJ).mp3
Sobotni pohod, ki je letos potekal v okviru trojiškega občinskega praznika, se je uradno pričel ob 9. uri, zbirališče udeležencev pa bo na šolskem igrišču:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/maj/DARKO 2 (23-MAJ).mp3
In kakšna je trasa 9-kilometrskega pohoda, ki jo bo sicer pohodnikom predstavil Marjan Rebernik iz Planinskega društva Hakl?

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/maj/DARKO 3 (23-MAJ).mp3
Darko Škerget še dodaja, da so si pohodniki v popoldanskih urah lahko ogledali cerkev Svete Trojice in tudi samostanko klet, lahko pa so se udeležili še kakšne druge prireditve ob trojiškem občinskem prazniku.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X