728×90 – glava
728×90 – glava
5 let Ptjujskih javnih služb

5 let Ptjujskih javnih služb

javne-sluzbe-ptuj

 

 

V četrtek, 13. junija, je v prostorih Javnih služb Ptuj potekala novinarska konferenca s predstavitvijo tega podjetja širši javnosti.  V letošnjem letu  mineva približno pet let, odkar je Mestna občina Ptuj  ustanovila Javne službe Ptuj z namenom vzpostavitve transparentnega ter kakovostnejšega in učinkovitejšega načina izvajanja javnih nalog. Nadaljuje direktor Javnih služb Ptuj, mag. Alen Hodnik.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/HODNIK 1 (14-JUN).mp3
Podjetje zaposluje okrog 120 zaposlenih.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/HODNIK 2 (14-JUN).mp3

V Javnih službah Ptuj so posebno pozornost namenili tudi zaposlovanju preko javnih del in se tako aktivno vključili v proces zmanjševanja brezposelnosti v Sloveniji. Večina teh pa je po besedah direktorja mag. Alena Hodnika  vključenih v naslednji sektor:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/HODNIK 3 (14-JUN).mp3

V Javnih službah Ptuj so odgovorni tudi za čiščenje javnih površin, vzdrževanje občinskih cest, skrb za zapuščene živali, Mestno blagajno, v upravljanje so pred kratkim dobili tržnico in pokopališče, v pretekli kurilni sezoni pa so prevzeli še sistem daljinskega ogrevanja. Javne službe Ptuj so preko Turistično informacijskega centra in organizacij prireditev javnega pomena kot je Kurentovanje aktivno vključene tudi v turistični razvoj Ptuja. Glede na razvejano dejavnost podjetja je seveda na mestu vprašanje za direktorja Hodnika, kako je bilo poslovno zaključeno preteklo leto in kaj se dogaja v letu 2013.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/HODNIK 4 (14-JUN).mp3
Je na novinarski konferenci povedal direktor Javnih služb Ptuj, mag. Alen Hodnik.  Sicer pa Javne službe Ptuj prirejajo številne prireditve tudi čez poletje, s Centrom za socialno delo Ptuj in drugimi društvi pa izvajajo številne manjše projekte, ki bi zviševali kvaliteto bivanja občanov in občank Mestne Občine Ptuj.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X