728×90 – glava
728×90 – glava
V Benediktu seja občinskega sveta

V Benediktu seja občinskega sveta

milan-gumzarV sredo, 19. junija, so na 18. redni seji zasedali svetniki občinskega sveta v Benediktu. Župan Milan Gumzar je skupaj s sodelavci občinske uprave na dnevni red sredine seje uvrstil kar 14 zadev. Med pomembnejšimi je zagotovo sprememba in dopolnitev občinskega proračuna za letošnje leto. Pojasnjuje benediški župan Milan Gumzar:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/GUMZAR 1 (18-JUNIJ).mp3
Na seji so prisotni podali sklep k potrditvi elaborata javne gospodarske službe oskrbe s pitno vodo, še prej pa so potrjevali revidirano letno poročilo Mariborskega vodovoda:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/GUMZAR 2 (18-JUNIJ).mp3
Občini po novi zakonodaji namreč ni več dovoljeno plačevati razlik med dejansko ceno vode in tisto, ki jo krijejo občani. Iz tega naslova je nastal tudi dolg v višini 48 tisoč evrov, ki ga je ustvaril Mariborski vodovod na območju benediške občine. V nadaljevanju seje je benediški občinski svet sprejemal sklep o soglasju k sistemizaciji delovnih mest v vrtcu Benedikt:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/GUMZAR 3 (18-JUNIJ).mp3
Župan Gumzar še pojasnjuje, da so na seji v Benediktu določili tudi nove cene programov v vrtcu:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/GUMZAR 4 (18-JUNIJ).mp3
Kar bi pa bilo nesmiselno in nepotrebno, še pravi Gumzar:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/junij/GUMZAR 5 (18-JUNIJ).mp3
Na dnevnem redu seje je bil tudi sklep o prodaji nekaterih nepremičnin in sklep o oblikovanju Območnega razvojnega partnerstva Slovenske gorice. V zaključnem delu seje so se svetniki seznanili z nekaterimi poročili, ki se nanašajo na sofinanciranje programov društev in organizacij, za kar sicer v Benediktu letos namenjajo več denarja.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X