728×90 – glava
728×90 – glava
Izbor mlade kmetice in gospodarja letos v Gornji Radgoni

Izbor mlade kmetice in gospodarja letos v Gornji Radgoni

naj-kmeticaPo zaslugi Milene Benko, aktualne mlade kmetice Slovenije, bo letošnji izbor za mlado kmetico in gospodarja 2013 potekal prav v Gornji Radgoni.

V soboto, 20. julija se tako obeta pestro celodnevno dogajanje. Potekal bo 31. dan žetve v Spodnji Ščavnici in popoldan še izbor v prostorih pomurskega sejma. Pestro dogajanje se bo začelo ob 11.00 uri s tradicionalnim dnevom žetve na Spodnji Ščavnici. Ob 16. uri se bo nadaljevalo na osrednjem, tekmovalnem delu prireditve na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni, kjer bo predvidoma ob 20. uri razglasitev obeh zmagovalcev, ki se bo nadaljevala z veselico ob zvokih ansambla Vzpon in petju Domna Kumra.

Na dvanajstem izboru mlade kmetice bo sodelovalo enajst kandidatk. Že drugo leto zapored pa bo z izborom mlade kmetice združen tudi izbor mladega gospodarja, na katerega se je prijavilo šest kandidatov. Pomerili se bodo v znanju iz kmetijskih tem: vinogradništva, krav molznic, buč in domačega žganja ter aktivnosti Zveze kmetic Slovenije. Najuspešnejše tri kmetice in gospodarje po teoretičnem preizkusu znanja čakajo še tri spretnostne igre, ki bodo pripeljale do novih zmagovalcev. Od naziva pa se bosta poslovila lanskoletna mlada kmetica Milena Benko iz Spodnje Ščavnice in mladi gospodar Roman Pungartnik iz Ložnice pri Velenju, ki bosta naslednikoma predala obveznosti, ki ju čakajo v naslednjem letu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X